ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΓΚΑΡΑΖΟΠΟΡΤΕΣ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ ΑΝΥΨΩΣΗΣ ΠΟΡΤΑΣ

Οι γκαραζόπορτες παράγονται σε οποιαδήποτε ενδιάμεση διάσταση πλάτους και κάθε πόρτα μπορεί να κοπεί 5 εκατ. σε οποιαδήποτε διάσταση για καλύτερη προσαρμογή της πόρτας στο οικοδομικό άνοιγμα.

Δείτε τον αναλυτικο πίνακα εδώ!

 

ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΤΑΣ ΣΑΣ

ZΩΝΕΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ / FAQ

1. Χτίζω ένα σπίτι και δεν ξέρω αν θα έπρεπε να παραγγείλω ρολλό ή γκαραζόπορτα;

Απάντηση: Tα ρολλά χρησιμοποιούνται ως επί το πλείστον σε εμπορικούς και βιομηχανικούς χώρους όπου τεχνικά δεν είναι δυνατόν να τοποθετηθεί σπαστή γκαραζόπορτα .Οι γκαραζόπορτες οροφής χρησιμοποιούνται σε οικιακούς χώρους και δένουν αρχιτεκτονικά με το σπίτι προσφέροντας υψηλή αισθητική , αθόρυβη λειτουργία , τέλεια ηχομόνωση και θερμομόνωση, εύκολη απασφάλιση σε περίπτωση πτώσης ρεύματος και καλύπτονται από μακροχρόνιες εργοστασιακές εγγυήσεις.

2. Το ρολλό παρέχει πιο πολύ ασφάλεια από την γκαραζόπορτα; Είναι αλήθεια;

Απάντηση: Όχι. Τα συστήματα ασφαλείας που είναι ενσωματωμένα στον πίνακα λειτουργίας της αυτόματης γκαραζόπορτας ( π.χ. ενσωματωμένο πρεσοστατικό σύστημα αναστροφής και αντικλεπτικής προστασίας) είναι σαφώς πολύ ασφαλέστερα από τους μηχανισμούς ρολλού.

3. Εγώ παρόλα αυτά θέλω να βάλω ρολλό. Τι πρέπει να ξέρω;

Απάντηση: Θα πρέπει να επιλέξετε προσεκτικά τα συστήματα ασφαλείας πού παρέχει ο κατασκευαστής. Θα επιμείνετε στην τοποθέτηση φωτοκυττάρων για να προστατευθείτε από το μέσα μέρος του πάρκινγκ και πρεσοστατικό σύστημα επαναφοράς για να προστατευθείτε από το έξω μέρος. Επίσης, θα πρέπει να ζητήσετε φυγοκεντρικό σύστημα προστασίας σε περίπτωση σπασίματος των ελατηρίων. Τέλος, ο άξονας του μοτέρ πρέπει να είναι γαλβανισμένος με πάχος διατομής ανάλογο με το βάρος του ρολλού.

4. Θέλω να φτιάξω μια καγκελόπορτα και δεν ξέρω αν θα την κάνω συρόμενη ή ανοιγόμενη;

Απάντηση: Σε γενικές γραμμές , το συρόμενο έχει πιο πολλά πλεονεκτήματα. Δεν παίρνει πολύ χώρο και απαιτεί ένα μηχανισμό. Το ανοιγόμενο δεν επιτρέπει την στάθμευση πάνω στην ακτίνα ανοίγματος των φύλλων και απαιτεί δύο μηχανισμούς. Για ανοίγματα πάνω από 4 μέτρα είναι προτιμότερο η πόρτα να γίνει δίφυλλη παρά μονόφυλλη. Το μάξιμουμ πλάτος φύλλου μπορεί να φτάσει έως τα 5,5 μέτρα.

5. Γιατί πρέπει να βάλω φωτοκύτταρα στην καγκελόπορτα μου;

Απάντηση: Οι δυνάμεις (ροπές) που παράγονται από συρόμενους ή ανοιγόμενους μηχανισμούς είναι ικανές από μόνες του να παγιδεύσουν ή να τραυματίσουν σοβαρά Διερχόμενους , παιδιά , κατοικίδια αλλά και να προξενήσουν υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα. Για αυτό τα συστήματα ηλεκτροκίνησης πρέπει να σχεδιάζονται , να τοποθετούνται και να χρησιμοποιούνται με ασφάλεια τόσο για τον χρήστη όσο και τους διερχόμενους. Αν και στη χώρα μας τα συστήματα ασφαλείας είναι ακόμα προαιρετικά , εμείς ακολουθώντας τις απαιτήσεις των καιρών μας την πολυετή πείρα μας αλλά και τις Ευρωπαϊκές οδηγίες που διέπουν ηλεκτρικές εγκαταστάσεις βάσει του κώδικα προσφέρουμε μηχανισμούς με το σήμα CE και συνιστούμε την χρήση φωτοκυττάρων σε όλες τις τοποθετήσεις μας.

6. Γιατί ο γείτονας μου έχει καλύτερη εμβέλεια με το τηλεκοντρόλ και εγώ πρέπει να πηγαίνω κοντά για να πιάσω;

Απάντηση: H κάθε τοποθεσία είναι διαφορετική , πάντως η εμβέλεια είναι από 15 με 20 μ. έως 100μ.Σε γενικές γραμμές το σήμα αδυνατίζει κάτω από καλώδια υψηλής τάσης, μετασχηματιστές, σιδερένιες σπείρες ,ηλεκτρομαγνητικά πεδία, κεραίες και μερικούς τύπους δορυφορικών πιάτων. Ωστόσο, σε χώρους που το σήμα θωρακίζεται, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις.

7. Έχασα ή μου έκλεψαν το τηλεκοντρόλ. Τι πρέπει να κάνω;

Απάντηση: Να βγάλετε τον μηχανισμό από την πρίζα και να αλλάζετε κωδικούς αμέσως. Τα κοινά τηλεκοντρόλ αντιγράφονται σχετικά εύκολα. Ζητήσατε να σας εξηγήσουν τα πλεονεκτήματα κωδικών και πομπών υψίστης ασφαλείας.